Veerle Geerinckx

Burgemeester

Algemeen beleid, bevolking, politie, veiligheid, erfgoed, communicatie en archeologie

Voorzitter nationale partijraad N-VA en lid partijbestuur N-VA 

Lid Arrondissementeel Bestuur N-VA Halle-Vilvoorde

Verantwoordelijke jongerenwerking

Leeftijd: 45 jaar
Mama van: Xander, Stoffel, en tweeling Hymne & Tibbe
Burgerlijke staat: bijna 25 jaar partner van Koen Van Impe
Woonplaats: Zemst, Weerde
Beroep: 200% politica van nature,
stedenbouwkundig raadgever - architect

Veerle Geerinckx : Curlingburgemeester (HLN) 

 

Veerle Geerinckx (°1973) woont in het Vlaams-Brabantse Weerde (Zemst).

Architecte en planner

Na een klassieke opleiding (Latijn-Grieks) koos Veerle met architectuur voor een studie waarin creativiteit een belangrijke rol speelt. Ze werd architecte en breidde haar cv uit met een master in stedenbouw en ruimtelijke planning (RUG). Veerle bouwde professioneel een jarenlange expertise op in architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening, dit in combinatie met een groot gezin.

“Leef de verandering”

Sinds 2009 bouwt ze mee aan de lokale N-VA- en Jong N-VA-afdeling in Zemst. In 2011 werd ze verkozen in het arrondissementeel bestuur van Halle-Vilvoorde en als ondervoorzitter in de partijraad. In 2012 werd ze eerste schepen in Zemst met onder andere bevoegdheden als Openbare Werken, Patrimonium, Grondbeleid en Wonen. Ze is er samen met een sterk team een van de bezielers en trekkers van de N-VA.

Uitgesproken engagementen

Veerle merkt dat er ook voor vrouwen met volle agenda’s nood is aan het durven nemen van een duidelijk uitgesproken politiek engagement. Zij durfde die stap te zetten, eigenzinning en uitgesproken.

Ook het voorzitterschap van de partijraad is daar een gevolg van. Veerle is verder lid van diverse verenigingen waar ze tracht een Vlaams steentje aan bij te dragen, zoals de Sint-Sebastiaansgilde en het forum voor Vlaamse vrouwen.

Ruimte en leven

De interactie tussen de mens, de ruimte en de regels is leesbaar in de wijze waarop we ordenen, bouwen en leven. Die interactie boeit Veerle. Ze wil ijveren voor een maatschappij waar democratie en wederzijds begrip een plaats hebben, waar participate met verstand een kans krijgt, waar de wil is om te werken aan een samenleving voor elkaar.