Ben Weyts voorziet extra geld voor Zemsts dierenasiel

Op 25 juli 2021, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
zemst ben weyts steunt dierenasiel

Het dierenopvangcentrum van Zemst krijgt 3.700 euro extra ondersteuning van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. In ruil voor het geld verwacht minister Weyts een verder professionalisering van de werking en dat alle erkende asielen samen te vinden zijn op één website. De extra steun komt bovenop de vergoeding die alle erkende dierenasielen krijgen voor inbeslaggenomen dieren.

Elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Dat is in ons asiel in Zemst net zo. Vaak gaat het om verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren die in sommige gevallen specifieke noden met zich meebrengen.

Corona houdt vrijwilligers weg

Dierenasielen steunen tot nu toe vaak enkel op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een eenmalige ondersteuning van 3.000 euro.

3.756 euro steun voor Zemst

Vlaams Dierenminister Weyts bouwt daarop verder en voorziet naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen en professionaliseren. Opnieuw maakt hij daarvoor 1,2 miljoen euro vrij. In Zemst kan dierenopvangcentrum Zemst rekenen op 3.756,10 euro extra ondersteuning.

Veerle Geerinckx: “Extra steun meer dan welkom”

Onze N-VA-burgemeester Veerle Geerinckx reageert tevreden. “Corona heeft het voor iedereen lastig gemaakt. Wie gewoon was met vrijwilligers te werken, stond er plots alleen voor. En dat juist in een periode waarin mensen meer huisdieren kochten, een beslissing waarvan sommigen nu al spijt hebben. Dan is elke steun om verder te professionaliseren meer dan welkom.”

Ben Weyts: “Zorgen voor stabiele inkomensstroom”

Ben Weyts treedt Veerle bij. “We geven onze dierenasielen een financiële basis waardoor ze kunnen rekenen op een stabiele inkomensstroom.”

► Wil je een hond of kat? Adopteer eentje uit een erkend asiel. Op adopteereendier.be vind je viervoeters op zoek naar een baasje.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is