Gemeente Zemst koopt elektrische riksja aan onder het motto iedereen mobiel

Op 21 februari 2024, over deze onderwerpen: Fietsen, Mobiliteit, Ouderen- en gezinszorg
Veerle Geerinckx met de N-VA schepenen van Zemst poseren met de riksja waar 2 ouderen in zitten

De gemeente verhuurde al langer kinderfietsen en elektrische bakfietsen via fietsotheek Op Wielekes Zemst. Vanaf maart voegen ze daar ook een elektrische riksja aan toe. Een riksja is een driewieler waarop ook een comfortabele zitplaats is voor 1 of 2 extra mensen. “Dit is weer een mooie stap in de uitbreiding van het assortiment van onze fietsotheek. We komen hiermee tegemoet aan die mensen voor wie een fietstochtje om diverse redenen niet evident is.” Zegt burgemeester Veerle Geerinckx.

Iedereen mobiel 

Het is vaak een erg hoge drempel om zo een fiets zelf aan te kopen, maar vanaf nu kunnen Zemstenaren de riksja huren. Zo kunnen minder mobiele personen het gevoel van fietsen (her)ontdekken op een laagdrempelige en betaalbare manier. Op de afbeelding ziet u de elektrische riksja met burgemeester Veerle Geerinckx en de N-VA schepenen uit Zemst.‘Heel wat mensen die minder mobiel zijn, missen de ervaring van het fietsen’, licht schepen van Sociale Zaken Kathleen Goovaerts toe. ‘Door de elektrische riksja ter beschikking te stellen voor verhuur, kunnen zij voortaan ook genieten van een ontspannend ritje met de fiets.’

Praktische informatie

De verhuur van de elektrische riksja verloopt via fietsotheek Op Wielekes. De riksja kan uitgeleend worden op woensdag of vrijdag en gebeurt omwille van praktische redenen vanuit WZC Releghem (Lindestraat 60 in Zemst). De prijs bedraagt €35 per dag of €15 per dag met verhoogde tegemoetkoming. De verhuur van de riksja is voorbehouden voor inwoners van Zemst (bestuurder of passagier) en voor Zemstse verenigingen en organisaties. Tijdens de uitlening moet je op het grondgebied van Zemst blijven. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is