Zemstse verenigingen kunnen nu subsidie aanvragen om coronapil te verzachten

Op 1 december 2020

“Onze verenigingen zijn de hoeksteen van ons zomooizemst.” Onze N-VA-burgemeester Veerle Geerinckx en haar gemeentebestuur hebben een reglement klaar voor een extra coronasubsidie ter ondersteuning van erkende verenigingen. Verenigingen kunnen een tegemoetkoming van maximaal 3.000 euro aanvragen. Met de subsidie kunnen ze materiaal aankopen voor hun reguliere werking of om hun activiteiten op coronaveilige wijze te organiseren.

Redding voor verenigingen

Het geld is meer dan welkom, want behalve de lokale ondernemers treft corona ook het verenigingsleven bijzonder hard. Veel lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen al flink wat inkomsten verloren gaan. De subsidie kan die bittere pil verzachten, meent burgemeester Geerinckx. “Voor sommige verenigingen kan ze de redding zijn om te blijven voortbestaan.”

Tot 3.000 euro subsidie

Vanaf 1 december kunnen erkende verenigingen in Zemst de subsidie aanvragen. Het bedrag dat ze eventueel krijgen, bedraagt 50 procent van de gemaakte kosten met een maximum van 3.000 euro. De gemeente zal controleren of verenigingen het spel eerlijk spelen en kan de subsidie terugvorderen indien ze vaststelt dat het geld niet gebruikt wordt zoals bedoeld. Het reglement voor de subsidie eindigt op 30 juni 2021.

Hoeksteen van sociaal weefsel

Eerder al gaf de Vlaamse Regering een dikke 228.000 euro ter ondersteuning van de Zemstse verenigingen. De gemeente doet nu ook haar duit in het zakje. “Onze verenigingen zijn de hoeksteen van ons sociale weefsel. Daarom steunt Zemst met plezier actief de gemeenschapsvorming”, besluit burgemeester Geerinckx.

 

Alle informatie over de subsidie vind je hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is