WZC Releghem en assistentiewoningen De Meerpaal zamelen 1 480 euro in voor Alzheimeronderzoek

Op 16 januari 2024, over deze onderwerpen: Welzijn, 10. Gezondheid
Groepsfoto in het woonzorgcentrum

De voorbije maanden organiseerden het WZC en de assistentiewoningen verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het onderzoek naar dementie. In totaal zamelden ze € 1 480 in dat integraal naar Alzheimeronderzoek gaat.

Om dit bedrag bijeen te brengen werden onder andere mooi versierde cupcakes, zandkoekjes, pruimenconfituur en pompoensoep verkocht. De gemaakte voorraad ging steeds snel de deur uit.

‘Het is altijd leuk om geld in te zamelen voor een goed doel’, zegt schepen van Sociale Zaken Kathleen Goovaerts. ‘Dat de bewoners van het WZC en de assistentiewoningen ook zelf betrokken waren bij het maken en verkopen van al dat lekkers, maakt het extra leuk.’

De pompoensoep, waarvoor ook groentjes uit de eigen tuin van het WZC gebruikt werden, werd ook verkocht aan gemeentelijke personeelsleden die werken in het gemeentehuis of De Arcade.

‘Tof dat de bewoners zelf aan de slag gingen om geld in te zamelen en tegelijkertijd de banden versterkten tussen onze verschillende gemeentelijke sites’, vult burgemeester Veerle Geerinckx aan. ‘Blij dat we ook ons steentje konden bijdragen voor het onderzoek naar een vreselijke aandoening waar velen van ons van dichtbij mee geconfronteerd worden.’

Ook de opbrengst van het soepkraam op Releghem Wintert werd gedoneerd aan de actie.

Ongeveer 1 op de 7 mannen en 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met dementie. Gelukkig komt het onderzoek naar dementie steeds meer in een stroomversnelling. De opbrengst van € 1 480 gaat naar het Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar dementie en opleiding van experts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is