Vlaamse Regering vergoedt schade na storm in maart, ook in Zemst

Op 13 december 2019

De Vlaamse Regering heeft vandaag beslist om de storm en rukwinden die in maart dit jaar over ons land trokken, te erkennen als een algemene ramp. Er wordt 3,34 miljoen euro voorzien om de ingediende schadedossiers te vergoeden. Ook Zemst behoort tot het getroffen gebied.

Van 9 tot 15 maart dit jaar woedde een hevige storm door Vlaanderen. De rukwinden hadden een snelheid tot 122 kilometer per uur in Zeebrugge, maar ook in andere provincies haalden ze makkelijk 100 kilometer per uur. De schade was dan ook aanzienlijk. In dit soort gevallen hebben de getroffen gemeenten 60 dagen om een aanvraag tot erkenning van het natuurverschijnsel als ramp in te dienen. Verschillende gemeenten hebben dit toen ook gedaan.

Drie maanden tijd om dossier in te dienen

85 gemeenten, waaronder Zemst, voldoen aan de erkenningscriteria om te spreken van een algemene ramp binnen hun grondgebied. “Inwoners die een dossier hebben opgesteld, hebben drie maanden de tijd om een dossier in te dienen bij het Vlaams Rampenfonds,” zegt fractievoorzitster Ilse Van de Velde van N-VA Zemst. “Op die manier kunnen kosten gecompenseerd worden die de verzekering niet dekt.”

 

Contact:

Ilse Van de Velde, N-VA Zemst, 0475 64 17 83

 

stormschade visual

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is