Stories Unfold van start

Op 1 augustus 2023

Van 1 augustus tot en met 29 oktober 2023 wordt het Rubenskasteel in Zemst de plaats bij uitstek om te bezoeken, want de eerste editie van Stories Unfold strijk er neer. Verwacht je aan een uniek evenement met een gigantische waaier aan amusante activiteiten: concerten, zomerbar, eetstandjes, voorstellingen, ambacht, cultuur,… en dat allemaal op één iconische locatie: het Rubenskasteel.

 

Het gloednieuw herwaarderingsfestival van EventFlanders in samenwerking met Toerisme Vlaanderen is de start van een breed en ambitieus programma om de Vlaamse kastelen en tuinen een relevante plek te geven in onze samenleving. De ambitie is om met Stories Unfold over meerdere jaren in verschillende kastelen en tuinen in Vlaanderen nieuwe inzichten te brengen rond herwaarderingen.

 

Stories Unfold zal zes dagen per week toegankelijk zijn voor bezoekers en trakteert hen minstens vier dagen per week op een gevarieerde programmatie. Van culturele activiteiten als concerten, film, kunstexpo’s, theater en dans, overnachtingen, lezingen, workshops en lokale initiatieven. Er is ook een tijdelijk architecturaal paviljoen aanwezig op het domein met ruimte voor horeca en een podium.

 

Burgemeester Veerle Geerinckx rolde onder trompetgeschal de banier van Stories Unfold uit. “Voor Zemst is het heel belangrijk dat dit mooie kasteel opnieuw toegankelijk is voor het publiek. We zijn Toerisme Vlaanderen dankbaar voor de goede samenwerking. Dit initiatief zal bijdragen aan het selecteren van de toekomstige invulling van het kasteel.”

 

Meer informatie over programmatie, activiteiten en inschrijvingen via https://www.storiesunfold.be/nl

 

In de pers

Ring TV: https://www.ringtv.be/nieuws/rubenskasteel-locatie-voor-reizend-festival...

VRT: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/07/31/rubens-kasteel-zemst/

HLN: https://www.hln.be/zemst/eerste-editie-van-stories-unfold-strijkt-neer-i...

NB: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230731_95813859

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is