Pommelien op Pleinpop

Op 18 augustus 2023

Op vrijdag 18 augustus vond Pleinpop plaats op het Plein van de Verdraagzaamheid in Zemst. Om 20.30 uur kwam Pommelien Thijs Zemst optreden en vervolgens zette de band Eigen Kweek het feestje verder. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) kreeg in de aanloop naar Pleinpop al veel bezorgde telefoons en iedereen verwachtte een grote opkomst. Daarom werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen. “Een goede voorbereiding is veel waard en heeft ons al heel wat zorgen bespaard, zo doen we dat ook bij de site van Sport Vlaanderen en andere grotere evenementen.

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer is momenteel  aan de Brusselsesteenweg bezig met het aanleggen van een beveiligde oversteek en verhoogde instap voor bushokjes. Er werd een omleiding voorzien voor voertuigen. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken werd iedereen alvast aangeraden om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar Pleinpop te komen.

 

Deze oproep was alvast een succes want de extra ingerichte fietsenstallingen werden goed benut. Wie een kijkje kwam nemen, zag dat er veel fietsen stonden. “Dat stemt ons vrolijk, te zien dat de fiets echt een gesmaakt en ideaal vervoersmiddel is.” Schepen van mobiliteit, Dirk Van Roey (N-VA) blikt daarbij dan ook tevreden terug: “We zetten al jaren in op een activering van fietsen. Het is dan ook fijn om te zien dat er bij dergelijke evenementen massaal wordt gekozen voor de fiets.”

 

Burgemeester Veerle Geerinckx kijkt tevreden terug op het evenement: “Alles is goed verlopen en het was weer leuk en gezellig . Er was een grote opkomst, maar omdat er voldoende ruimte was hebben we het terrein nooit moeten afsluiten. Er werd dubbele politie inzet voorzien met daarnaast ondersteuning door professionele security. De evenementenvoorbereidingen worden steeds complexer, maar we zetten er actief op in en slagen er steeds in om de events tot een goed einde te brengen.“

In de pers:

 

Ring TV: https://www.ringtv.be/nieuws/zemst-bereidt-zich-voor-op-volkstoeloop-voo...

 

HLN: https://www.hln.be/zemst/meer-dan-3000-bezoekers-bewonderen-pommelien-op...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is