De ‘Veranderingscoalitie’ stelt duurzaamheid en transparantie centraal.

Op 20 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA, lokale partij Vlam, Groen en sp.a vonden elkaar in een project gebaseerd op gemeenschappelijke inhoud.

Burgemeester Veerle Geerinckx: “We kiezen voor de grootste groei én het positief verhaal. Op lokaal vlak is de ideologische tegenstelling niet zo expliciet en gaat het over persoonlijkheden. Samen vertegenwoordigen we een meerderheid van de kiezers. Elke partner is bereid om opbouwend mee te werken, programma’s krijgen ruimte en de wil om ervoor te gaan is zeer sterk. Ik zie mijn rol als een coachende en inspirerende leider.“
De Veranderingscoalitie stelt duurzaamheid, transparantie en inspraak centraal. Een visie op lange termijn, vernieuwing en vooral respect dienen als basis van de samenwerking.

De gemeenschappelijke elementen van de programma’s zijn circulatieplannen met focus op fietsers en voetgangers, behoud van open ruimte en groen, ondersteuning van de verenigingen en welzijn voor mens en dier.

Ondertussen heeft de bevoegdheidsverdeling van de nieuwe bestuursploeg in grote lijnen vorm gekregen. Naast burgemeester Geerinckx levert N-VA met Dirk Van Roey de schepen van mobiliteit & openbare werken. Kathleen Goovaerts, eveneens N-VA, wordt schepen van cultuur & senioren.

Greta Lauwers van Vlam wordt eerste schepen en zal ruimtelijke ordening, personeel en dierenwelzijn onder haar hoede nemen. Ook dokter Luc Bessems, eveneens verkozen voor Vlam, neemt voor 3 jaar het schepenmandaat sociale zaken, het voormalig OCMW-voorzitterschap, voor zijn rekening.

Tim Borteel (sp.a) wordt schepen van sport, jeugd en financiën. Groen levert met Joeri Van den Brande de schepen van milieu, landbouw & onderwijs.

De nieuwe ploeg gaat de komende weken volop aan de slag om tot een breed gedragen bestuursakkoord te komen. De vier partijen en hun afgevaardigden zijn vol energie om de volgende zes jaar hard te werken voor alle Zemstenaren!

persbericht uit "Het Nieuwsblad"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is