Naar de kerk om een boek te lenen in Weerde?

Op 5 april 2021, over deze onderwerpen: Cultuur & Bibliotheek
kind in bib n-va zemst

De Weerdse uitleenpost van de bibliotheek krijgt waarschijnlijk zijn nieuwe stek in de Sint-Martinuskerk. Het huidige lokaaltje in D’Oude School verdwijnt. Schepen van Bibliotheken Kathleen Goovaerts is het idee alvast genegen. ‘We willen de uitleenposten van de bib in de verschillende deelgemeenten behouden omdat ze gemakkelijk bereikbaar zijn voor de scholen.’

D' Oude School in Weerde wordt verbouwd en aangepast aan de noden van vandaag. Daarvoor wordt het lokaaltje van de uitleenpost van de bibliotheek, vooraan in de Damstraat, opgegeven. De uitleenpost krijgt waarschijnlijk een stek in de Sint-Martinuskerk, maar ook andere locaties worden afgetoetst.

Bereikbaar voor scholen

“We willen de uitleenposten van de bib in de verschillende deelgemeenten behouden omdat ze gemakkelijk bereikbaar zijn voor de scholen. Die komen er wekelijks op bezoek”, zegt schepen Kathleen Goovaerts. ”Intussen kijken we in Weerde uit naar een vervangende locatie voor de uitleenpost en dan komt de kerk in beeld, vlakbij de basisschool.”

De pastoor staat positief tegenover het idee om de uitleenpost in de kerk onder te brengen. Voor een definitieve oplossing is het nog wachten op de uitkomst van een bevraging over de herbestemming van de Zemstse kerken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is