Minister Diependaele investeert 1 miljoen euro in lokaal woonbeleid, Zemst profiteert mee

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Woonbeleid
wonen

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt ruim 1 miljoen euro vrij om het lokaal woonbeleid in Zemst en vijf andere gemeenten te ondersteunen en hen te stimuleren om intergemeentelijk samen te werken. “De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt Vlaams minister Diependaele. “Met deze subsidie willen we Zemst een financieel duwtje in de rug geven om het woonbeleid vorm te geven.

Goed wonen

Iedereen moet goed kunnen wonen in Vlaanderen. Daarom verdienen alle segmenten van de woningmarkt de nodige aandacht en ondersteuning. De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen. “Om deze uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen”, zegt minister Diependaele. “Met deze subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Zemst, Drogenbos, Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Wemmel de handen in elkaar slaan om deze regierol op te nemen.”

Drie prioriteiten

Het is de bedoeling dat de lokale besturen de drie Vlaamse beleidsprioriteiten omzetten in hun lokaal woonbeleid. “Vlaanderen schuift drie prioriteiten naar voren: ten eerste willen we dat de gemeenten zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en ten slotte vragen we de gemeenten om hun inwoners goed te informeren, te adviseren en te begeleiden.”

 

Meer info

David Vandekerkhove, adjunct-woordvoerder minister Diependaele

david.vandekerkhove [at] vlaanderen.be | 0494 34 64 73

of

Ilse Van de Velde, N-VA-fractieleider in Zemstse gemeenteraad

ilse.vandevelde [at] n-va.be

zemst woonbeleid diependaele

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is