Locatie frietkraam Zemst-Laar beslist

Op 29 juni 2021, over deze onderwerpen: Lokale economie

De nieuwe frituur in Zemst-Laar komt aan de parking tegenover gemeentelijke basisschool De Pimpernel. Die locatie kreeg de meeste stemmen in een online bevraging waaraan alle Zemstenaren konden deelnemen.

Schepen van Lokale Economie Dirk Van Roey is tevreden met zowel de aanpak als het resultaat. “De Zemstenaar heeft gesproken. We bewijzen opnieuw dat de N-VA niet zomaar alles boven de hoofden van de mensen beslist. Net zoals eerder met de zitbanken, kreeg de Zemstenaar ook nu van ons inspraak om zelf mee het beleid te kleuren.”

Dorpskern Zemst-Laar extra leven inblazen

Tijdens de gemeenteraad van 25 maart 2021 was beslist dat in Zemst een vierde frietkraam op openbaar domein kon voorzien worden. Om de dorpskern van Zemst-Laar extra leven in te blazen, werd gekozen voor een locatie op de eerste parkeerplaatsen aan de zijkant van de kerk.”

Zemstenaars aan zet

Maar die beslissing was aanleiding tot wat commotie, herinnert schepen Van Roey zich. “Gemeente Zemst hield rekening met de bekommernissen over het frietkraam en besloot daarom om via het online participatieplatform 'Zemst aan zet' een stemming te organiseren.”

Binnenkort oproep uitbater

Er kon gestemd worden op twee mogelijke locaties: de eerder door de gemeenteraad goedgekeurde locatie aan de kerk (Sint-Bernardusweg) en de parking tegenover de gemeentelijke basisschool De Pimpernel (Spiltstraat). Het meest aantal stemmen ging naar de parking tegenover gemeentelijke basisschool De Pimpernel. De oproep voor een uitbater wordt binnenkort gelanceerd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is