Kinderwandellus rond de Weerdse Vijver

Op 26 april 2023

De Weerdse Vijver wordt de komende maanden in een nieuw jasje gestoken met een wandelpad voor gezinnen rond de vijver. Daarnaast zal de vroegere parking worden omgevormd tot een natuurlijk speelterrein voor de Chiro en de lokale jeugd.

 

Op het natuurlijk speelterrein komen speelheuvels met daartussen ruimte voor water, stappaaltjes, speelstammen en in het midden een klein verstopbosje. De inrichting kwam er dankzij de input van de Chirojongens en -meisjes van Weerde. De mountainbikeroute die langs het speelterrein loopt, zal enkele heuvels krijgen. Om conflicten tussen mountainbikers en spelende kinderen te voorkomen, komt er een struikenbos tussen het speelterrein en de fietsroute.

 

Rond de Weerdse Vijver wordt daarnaast een kinderwandellus gecreëerd. Concreet komen er op vijf plaatsen houten speel- en balanceerelementen. De route is in totaal 1,6 kilometer lang. Een karper op een totempaal verwelkomt de gezinnen bij de start. Voor rolstoelgebruikers komt er een visponton en de ingang aan de kant van het voetbalterrein wordt rolstoelvriendelijk gemaakt.

 

De werken zullen na de zomer afgerond worden. Uit veiligheidsoverwegingen blijven alle zones met nieuwe speelinfrastructuur tot dan afgeschermd met lint en hekken. Het project is een samenwerking tussen Natuur en Bos, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Regionaal Landschap Rivierenland, het strategisch project ORIOM (Open Ruimte in en Om Mechelen) en de gemeente Zemst. Er wordt 100.000 euro voor vrijgemaakt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is