Geruststellend nieuws uit de Zemstse woonzorgcentra

Op 12 mei 2020, over deze onderwerpen: Gezins- Jeugd- & Seniorenbeleid, Welzijn

De Zemstse ouderen zijn duidelijk in goede en bekwame handen. Dat schept vertrouwen. Onze Schepen van Senioren Kathleen Goovaerts volgt de situatie in de woonzorgcentra op de voet op.

De info die Kathleen Goovaerts ontvangt uit de rusthuizen is bemoedigend. “De impact van corona op de Zemstse woonzorgcentra is voorlopig heel beperkt. Bij ons geen horrorverhalen.” Ze zegt het voorzichtig. “Als corona ons één ding leert, is het dat de onzekerheid nooit helemaal weg is.”

Hoedje af voor zorgpersoneel

Schepen Goovaerts is het zorgpersoneel in de woonzorgcentra dan ook bijzonder dankbaar. “Zij geven al bijna vier maanden elke dag het beste van zichzelf in uiterst onzekere omstandigheden. Echt waar, hoedje af.”

Sinds 18 mei is bezoek weer beperkt toegestaan in de woonzorgcentra. Wanneer we weer met z’n allen op bezoek kunnen, kan Kathleen Goovaerts niet zeggen. “Iedereen mist het contact met zijn grootouders. En onze grootouders missen ons en hun kleinkinderen. Dat is zwaar. Hopelijk kunnen we er gauw weer naartoe. Maar hun gezondheid en veiligheid gaat voor. Volhouden, dus!”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is