Geen plaats voor dierenbeulen in Zemst

Op 13 augustus 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
schaapjes in de weide

“Dierenverwaarlozing en dierenmishandeling hebben in Vlaanderen geen plaats meer.” De woorden zijn van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Helaas is niet iedereen in Zemst daarvan overtuigd, zoals vorige week nog bleek. N-VA Zemst heeft in het verleden al bewezen kordaat op te treden tegen mensen die hun dieren slecht behandelen.

Verwaarloosde dieren

Van N-VA-minister Ben Weyts is geweten dat hij kosten noch moeite spaart wanneer het om dierenwelzijn gaat. Met resultaat: in 2018 werd een recordaantal verwaarloosde dieren in beslag genomen in Vlaanderen

 

Wie niet horen wil..

Ook in Zemst is er geen plaats voor dierenbeulen. Vorige week nog nam de inspectie Dierenwelzijn vijf verwaarloosde schapen in beslag in Weerde. Er lag zelfs een kadaver in de weide. De inbeslagname kwam er nadat de eigenaar een eerste aanmaning naast zich had neergelegd. “Wie niet horen wil, moet voelen”, zegt Ben Weyts terecht over hardleerse dierenbazen.

 

Doorstart dierenasiel

N-VA Zemst neemt dierenwelzijn bijzonder serieus. Dat ondervonden de vorige uitbaters van het honden- en kattenasiel in Eppegem toen onze toenmalige schepen van Dierenwelzijn Piet Van Grunderbeek de samenwerking verbrak na een negatieve evaluatie. N-VA-schepen Van Grunderbeek zocht en vond nieuwe uitbaters en zorgde zo voor een snelle doorstart van het Dierenopvangcentrum.


Een verwaarloosd of mishandeld dier gezien? Laat het ons weten!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is