Buurt- of straatfeest organiseren? Buurtcomités krijgen dit jaar een extraatje

Op 2 juli 2021

Ga je deze zomer niet op reis maar wil je er toch een knallende zomer van maken? Organiseer dan samen met je buren een buurt- of straatfeest. Bovenop de jaarlijkse toelage van 175 euro doet de gemeente er 150 euro aan Z-cheques bij. “Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, willen we ze terug uit hun kot lokken. En met de Z-cheques steunen we bovendien onze eigen handelaars. Win-win dus”, zegt schepen van Buurtwerking Kathleen Goovaerts.

Gemeente Zemst ondersteunt de buurtcomités al vele jaren met een toelage van € 175 per jaar. Dit bedrag kan gebruikt worden om de kosten van affiches, versiering, huur materiaal,... te helpen dragen. Dit jaar komt er nog een eenmalig extraatje van € 150 aan Z-cheques bij. Die kunnen de buurtcomités gebruiken voor de aankoop van voedsel en drank bij de lokale Zemstse handelaars.

Feest veilig

Schepen Goovaerts hoopt buurtcomités zo te overtuigen om dit jaar toch nog een buurtfeest te organiseren. Tegelijkertijd roept ze op tot voorzichtigheid. “Het coronavirus is nog niet helemaal verdwenen dus zorg ervoor dat alles coronaveilig verloopt en geniet ervan!”

Interesse om een buurt- of straatfeest te organiseren? Alle info vind je op zemst.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is