Ben Weyts investeert 965.566 euro in Gemeentelijke Basisschool De Waterleest

Op 28 oktober 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 965.566,38 euro in Gemeentelijke Basisschool De Waterleest in Zemst. “Deze regeerperiode kunnen we met de investeringsimpuls van 3 miljard euro de grootste noden ledigen”, zegt Weyts. Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school kan gaan.  

Zemst profiteert mee van 3 miljard aan investeringen

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Zemst ten goede.

Schoolgebouw Waterleest wordt uitgebreid

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 965.566,38 in Gemeentelijke Basisschool De Waterleest in Zemst. Concreet gaat het om de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw met zes klassen, bergruimte, polyvalente zaal,  sanitaire voorzieningen, buitenberging en overdekte speelplaats.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is