228.610,82 euro Vlaamse steun voor Zemstse sport-, jeugd- en cultuurverenigingen

Op 2 juni 2020, over deze onderwerpen: Cultuur & Bibliotheek, Sport
sport noodfonds

Zemst krijgt 228.610,82 euro van de Vlaamse Regering om haar verenigingsleven te ondersteunen tijdens en na de coronacrisis. N-VA-burgemeester Veerle Geerinckx reageert dankbaar. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Zemst in stand te houden.”

 

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven, ook in Zemst. Veel lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan.

 

Vlaanderen in de bres

De Vlaamse Regering springt nu voor hen in de bres en trekt in totaal 87 miljoen uit voor de lokale sport, jeugd- en cultuurverenigingen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

 

Lokale verenigingen als motor van de samenleving

Minister van Cultuur Jan Jambon wil met de steun het sociale weefsel in Vlaanderen doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen. Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

 

Redding voor Zemstse verenigingen

Voor burgemeester Veerle Geerinckx is de Vlaamse steun meer dan welkom. “Vlaanderen voorziet 228.610,82 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Zemst. Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Zemst mee vorm te geven.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is