Herinrichting kruispunt Brusselsesteenweg (N1) met Zemstbaan

Op 16 februari 2017, over deze onderwerpen: Openbare werken, Zemst

Op 27 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herinrichtingswerken op het kruispunt Brusselsesteenweg (N1) en Zemstbaan op de grens van Mechelen met Zemst. Naar aanleiding daarvan wordt de Zemstsesteenweg in Hofstade afgesloten. Bewoners en bezoekers geraken wel nog tot op hun bestemming in de wijk.

Na jaren vergaderen en onderhandelen kunnen de werken aan het kruispunt Brusselsesteenweg (N1) met Zemstbaan eindelijk van start gaan. De verschillende verkeersstromen zullen op een duidelijke manier van elkaar gescheiden worden, met aparte opstel- en afslagstroken en verkeerseilandjes. Na afloop van de werken zal de doorstroming op de N1 heel wat vlotter verlopen. De toegang tot de Carrefoursite zal eveneens verbeteren. Ook voor fietsers wordt het beter: zowel langs de Brusselsesteenweg als ter hoogte van de bushalte aan de Zemstbaan worden veilige, vrije fietspaden aangelegd. Dat zal het fietscomfort en de veiligheid aanzienlijk verhogen. Er komt bovendien een veilige oversteekplaats met verkeerslichten. Zo worden de handelszaken in de omgeving makkelijker bereikbaar met de fiets.

Geen omelet zonder eieren te breken

De werf ligt net over de gemeentegrens, op grondgebied Mechelen, maar heeft ook gevolgen voor Zemst of wie van Zemst komt. Tot het zo ver is en het kruispunt in zijn nieuwe vorm open gaat - en dat is eind juni 2017 als alles goed verloopt - moeten er omleidingen gevolgd worden. Doorgaand verkeer wordt vanaf 27 februari omgeleid via de E19, bezoekers van de Carrefoursite kunnen de winkelsite bereiken door de omleidingsborden te volgen. Duidelijke en gedetailleerde info vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen.

 ‘Vanuit Zemst zijn we echt blij dat deze werken eindelijk in uitvoering zijn. Er is lang en veel vergaderd, nu is het tijd om zichtbare resultaten te krijgen,’ benadrukt Veerle Geerinckx, schepen van Openbare Werken. ‘Het project houdt voor Zemst enkele belangrijke verbeterpunten in voor de fietsers. Zo zorgt de positie van de verkeerslichtener voor dat fietsers die rechtdoor moeten (van Zemst naar Mechelen) steeds weg kunnen. Voor de fietsers van Hofstade zal er een by-pass aan gekoppeld worden die rechtsreeks toegang geeft van de Zemstsesteenweg tot voorbij het kruispunt. In een latere fase is er een aansluiting voorzien met het project met aangepaste fietspaden voor de brug over de E19.’

Goede afspraken maken goede vrienden

Opdrachtgever is Agentschap Wegen en Verkeer, in samenspraak met stad Mechelen, gemeente Zemst en Redevco. Duidelijke en gedetailleerde info over de werf en de omleidingen vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen. Voor vragen en opmerkingen over de bereikbaarheid kan je tijdens kantooruren bellen naar de bereikbaarheidsadviseur van AWV op het nummer 0477 477 476 of mailen naar bereikbaar.antwerpen [at] wegenenverkeer.be.

Wie meer informatie wenst kan terecht bij:

Veerle GEERINCKX | schepen van openbare Werken
Tel. 015 61 88 83 | e-mail: veerle.geerinckx [at] zemst.be
gsm 0479 36 09 14

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is