Kruispunt Brusselsesteenweg (N1) met Zemstbaan in Mechelen voortaan vlotter en veiliger.

Op 8 juni 2017, over deze onderwerpen: Openbare werken, Zemst

De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sinds eind februari uitvoert in de omgeving van het kruispunt Brusselsesteenweg - Zemstbaan in Mechelen, zijn bijna afgerond. Vanaf morgen gaat het kruispunt opnieuw open en is de grootste hinder voor het verkeer voorbij. Alle bewegingen op het kruispunt zijn dan terug mogelijk. Wanneer rond half juni de nutswerken aan het fietspad van de Brusselsesteenweg afgerond zijn, legt de aannemer hier nog een nieuw fietspad aan. Voor het bouwverlof in juli zal alles klaar zijn en wordt het kruispunt en omgeving vlotter en veiliger voor alle verkeer.
  

Herinrichting kruispunt klaar

De heraanleg van de doorsteek van de Brusselsesteenweg naar de Zemstbaan ter hoogte van de Carrefoursite zit op schema. Het fietspad, de bushalte en het kruispunt van de Zemstbaan met de Brusselsesteenweg zijn klaar en vanaf morgen 9 juni is er geen hinder meer voor het verkeer. Het kruispunt gaat dan opnieuw volledig open en afslaan in beide richtingen is terug mogelijk. Op de Brusselsesteenweg zijn ook terug twee rijstroken beschikbaar in elke richting.
 
Fietsers op de Brusselsesteenweg moeten nog eventjes geduld oefenen en blijven voorlopig in beide richtingen op het fietspad aan de overkant van de werfzone rijden. Op het fietspad richting Zemst wordt nog tot half juni aan de waterleidingen gewerkt. Als de nutswerken klaar zijn, zal AWV hier het fietspad vernieuwen. Voor de start van het bouwverlof (vanaf 10 juli) moet alles afgerond zijn.
  

Vlot verkeer en veilige fietspaden

De herinrichting van het kruispunt moet de verkeersdoorstroming op de Brusselsesteenweg sterk verbeteren. De verschillende verkeersstromen worden nu op een duidelijke manier van elkaar gescheiden met aparte opstel/afslagstroken en verkeerseilandjes. Ook de toegang naar het winkelterrein aan de Zemstbaan werd aangepast om de doorstroming te bevorderen. Voor fietsers en voetgangers zijn er aan het kruispunt ook veilige oversteekplaatsen aangebracht met verkeerslichten. Langs de Brusselsesteenweg en de Zemstbaan werden ook veilige en vrijliggende fietspaden aangelegd om het comfort en de veiligheid van de fietsers te verhogen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is