Veerle Geerinckx verkozen tot voorzitter partijraad

Op 5 februari 2015

Veerle GeerinckxZeventien januari 2015 is een historische dag in de geschiedenis van N-VA Zemst. Onze frontvrouw Veerle Geerinckx werd die dag verkozen tot voorzitter van de N-VA-partijraad.  De partijraad is het hoogste orgaan binnen de N-VA, naast het ledencongres. In 2011 werd Veerle er al verkozen tot ondervoorzitster.

De politieke ster van Veerle is zichtbaar rijzende. In 2012 werd ze eerste schepen in het Zemste gemeentebestuur en bij haar eerste deelname aan de regionale verkiezingen in 2014 haalde ze een veelbelovende individuele score.
 

Veerle, proficiat met je verkiezing. Je zal wel blij zijn.
Veerle: Eerst en vooral ben ik blij dat er ook op een prominente  en sturende plaats en niet enkel op een ondersteunende plaats toch een vrouw verkozen is geraakt. Wat deze verkiezing uniek maakt en me ook echt een hart onder de riem steekt is dat ik in één stemronde verkozen raakte. Dat is niet evident wanneer er meerdere kandidaten zijn voor één functie, zoals bleek uit alle andere stemmingen gisteren (algemeen penningmeester, 1 partijbestuurslid, 1 ondervoorzitter), waarvoor heel wat ronden nodig waren om de geschikte kandidaat te vinden.

 

Wat doet de partijraad eigenlijk?
De partijraad komt maandelijks samen en bespreekt dossiers, politieke actualiteit en interne zaken. Hij bestaat uit liefst 200 leden, het wordt dus een uitdaging om alles in goede banen te leiden en tegelijkertijd iedereen zoveel mogelijk inspraak te gunnen. Elk partijraadlid heeft immers het recht om vragen te stellen, amendementen in te dienen, of ideeën aan te brengen.

 Veerle Voorzitter

Wat is de taak van de voorzitter in de partijraad?
De voorzitter stuurt het partijbureau aan, dat is het dagelijks bestuur van de partijraad. Daarnaast zit de voorzitter wekelijks samen met het partijbestuur, dat de dagelijkse leiding van de partij heeft en de beslissingen van de partijraad uitvoert

 

Hoe zie je deze nieuwe uitdaging?
De groei van onze partij maakt dat we aan hoge snelheid vooruit gaan. Het is niet evident zo’n grote organisatie in een evenwichtig debat te houden en het is net nu boeiend om dat debat zo krachtig en open mogelijk te houden. Dat is een unieke taak waar ik graag in help.

 

Namens het ganse afdelingsbestuur van N-VA Zemst wensen wij Veerle niet alleen proficiat maar ook veel succes als voorzitter van de partijraad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is